Restauracja Nad Starą Nidą
MENU
Przystawki
-
Tatar wołowy 22.00
-
Śledź w oleju z cebulką 14.00
-
Tatar ze śledzia 18.00
-
Placuszki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i wędzonym łososiem 18.00
-
Stripsy z kurczaka w cieście majonezowo - serowym z dipem czosnkowym ( 5 szt.) 20.00
-
Smażony camembert z żurawiną 18.00
Zupy
-
Zupa botwinkowa ziemniakami 10.00
-
Zupa szczawiowa z jajkiem 10.00
-
Zupa pomidorowa z makaronem 10.00
-
Żurek z jajkiem i kiełbasą 10.00
-
Barszcz czerwony z uszkami 12.00
-
Rosół z makaronem 10.00
-
Flaczki 14.00
Dania z drobiu
-
Kotlet drobiowy panierowany 20.00
(podany z ziemniakami z wody i zestawem surówek)
-
Gulasz z indyka w sosie serowym z brokułami 24.00
(podany z ryżem i zestawem surówek)
-
Filet z indyka z duszoną cukinią 24.00
(podany z talarkami i zestawem surówek)
-
Cordon blue z serem i szynką 23.00
(podany z talarkami i zestawem surówek)
-
Kotlet De volaille 24.00
(podany z frytkami i zestawem surówek)
-
Filet soute ze szpinakiem i pomidorami, zapiekany z mozzarellą 23.00
(podany z ryżem i warzywami gotowanymi)
Dania z wieprzowiny i wołowiny
-
Kotlet schabowy 20.00
(podany z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną)
-
Karkówka z pieczarkami 24.00
(podana z ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek)
-
Placek ziemniaczany po zbójnicku 23.00
(podany z zestawem surówek)
-
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym 26.00
(podane kaszą gryczaną i zestawem surówek)
-
Duszona wieprzowina z fasolą szparagową i marchewką 24.00
(podana z ziemniakami z wody i zestawem surówek)
-
Stek wołowy z dipem musztardowym 50.00
(podany z talarkami ziemniaczanymi i zestawem surówek)
Ryby
-
Filet z miruny panierowany 22.00
(podany z talarkami i zestawem surówek)
-
Filet z miruny soute ze szpinakiem 24.00
(podany z frytkami i zestawem surówek)
-
Filet z dorsza w sosie pieczarkowym 24.00
(podany z ziemniakami z wody i zestawem surówek)
-
Filet z dorsza panierowany 22.00
(podany z frytkami i zestawem surówek)
-
Łosoś z salsą pomidorową z bazylią 30.00
(podana z ryżem i fasolą szparagową)
-
Pstrąg łososiowy pieczony w folii z masłem ziołowym 30.00
(podany z ziemniakami gotowanymi i zestawem surówek)
Sałatki
-
Sałatka pomidorowa 18.00
(mix sałat, pomidor, kulki mozzarelli, słonecznik, sos ziołowy)
-
Sałatka z grillowanym kurczakiem i ananasem 20.00
(kurczak, mix sałat, ananas, papryka, kukurydza, sos jogurtowo-ziołowy)
-
Sałatka z tuńczykiem 20.00
(mix sałat, makaron pene, ogórek świeży, papryka, tuńczyk, sos musztardowy)
-
Sałatka Grecka 18.00
(sałata lodowa, pomidor, ogórek świeży, cebula czerwona, ser feta, oliwki, sos grecki)
Pierogi
-
Pierogi z mięsem (8 szt.) 16.00
-
Pierogi ruskie (8szt.) 15.00
-
Pierogi z kapustą i grzybami (8szt.) 15.00
-
Pierogi ze szpinakiem i sosem pomidorowym (10szt.) 14.00
-
Pierogi chłopskie (8szt.) 16.00
-
Misa pierogowa (15szt.) 30.00
Mix pierogów: z mięsem - 5 szt., ruskie - 5 szt., z kapustą i grzybami 5 szt.)

Restauracja Nad Starą Nidą
ul. Targowa 4
Pińczów
tel. 791-601-187

ul. Targowa 4
28-400 Pińczów
41 357 -24-40
791 601 187
Recepcja
Czynna 24h